Przepisy

Klopsiki Dary Flory marynowane i gotowane w sosie

Potrzebne składniki*

Soczyste Klopsiki roślinne w esencjonalnym sosie z figą, domowymi kopytkami i konfiturą z agrestu

Czy pamiętacie, że Roślinne Klopsiki Dary Flory można traktować w kuchni dokładnie jak mięso? 👩‍🍳🍲
Klopsiki marynowane przez kilka godzin i gotowane w sosie na wolnym ogniu pod przykryciem nie straciły swojej mięsistej konsystencji, stały się jeszcze bardziej wyraziste i miękkie.🤗😋 To Wasza wyobraźnia podpowie Wam jak je przyrządzić najlepiej.
☝️Ważne! Sezon na figi kończy się w październiku więc zostało coraz mniej czasu, żeby się nimi nacieszyć! ⏳ 🥹 Za to klopsiki roślinne Dary Flory w różnych wersjach zamówicie w naszym sklepie internetowym. 🛒📦💪

 

 

 

  • 1 opakowanie – Klopsiki roślinne Dary Flory Nasiona i Warzywa (180 g)
  • 4-5  łyżek oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szczypta soli, 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta mielonej papryki słodkiej
  • 3-4 kulki ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego

*Propozycja podania produktu: Klopsiki roślinne Dary Flory Nasiona i Warzywa (180 g) zakłada więcej niż jedną porcję dania

 

Sposób przygotowania

  1.  Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Wszystkie wyżej wymienione składniki marynaty mieszamy ze sobą w słoiku. Dodajemy klopsiki i dokładnie mieszamy w powstałej marynacie.
  2. Słoik odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  3. Zawartość słoika wraz z klopsikami przelewamy do małego garnka i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut na wolnym ogniu od zagotowania.
  4. Klopsiki podajemy z dowolnymi dodatkami. Przygotowane  w ten sposób są miękkie i aromatyczne. Przypominają gotowane pulpety mięsne.

Nasza propozycja to podanie klopsików warzywnych z domowymi kopytkami podsmażanymi z bułką tartą.

Powrót do listy

Podobne wpisy