Propozycja podania produktu: Klopsiki roślinne Dary Flory Nasiona i Warzywa (180 g)
Potrzebne składniki*
Soczyste Klopsiki roślinne w esencjonalnym sosie z figą, domowymi kopytkami i konfiturą z agrestu
- 1 opakowanie – Klopsiki roślinne Dary Flory Nasiona i Warzywa (180 g)
- 4-5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 szczypta soli, 1 szczypta pieprzu
- 1 szczypta mielonej papryki słodkiej
- 3-4 kulki ziela angielskiego
- 2-3 liście laurowe
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
*Propozycja podania produktu: Klopsiki roślinne Dary Flory Nasiona i Warzywa (180 g) zakłada więcej niż jedną porcję dania
Sposób przygotowania
- Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Wszystkie wyżej wymienione składniki marynaty mieszamy ze sobą w słoiku. Dodajemy klopsiki i dokładnie mieszamy w powstałej marynacie.
- Słoik odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
- Zawartość słoika wraz z klopsikami przelewamy do małego garnka i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut na wolnym ogniu od zagotowania.
- Klopsiki podajemy z dowolnymi dodatkami. Przygotowane w ten sposób są miękkie i aromatyczne. Przypominają gotowane pulpety mięsne.
Nasza propozycja to podanie klopsików warzywnych z domowymi kopytkami podsmażanymi z bułką tartą.